Weg met die hormonen!

Net als in 2019 heb ik voor 2020 dezelfde goede voornemens op het gebied van puur leven. Ik was jarenlang erg moe en voelde me zwaar. Ik ben over geschakeld op minder bewerkt eten, meer water en meer bewegen. Dat meer bewegen blijft in mijn geval vooral lekker wandelen, maar stapje voor stapje kom ik er ook wel!

Minder hormonen, minder klachten
Een jaar geleden maakte ik de grootste overstap in mijn pure voornemens door (na goede voorlichting en research) te stoppen met de anticonceptiepil en te starten met de Pearly van Lady-Comp. Het is een apparaatje dat jouw temperatuur meet en aangeeft wanneer jij vruchtbaar bent en wanneer niet. Deze cycluscomputer heeft een algoritme wat met een nauwkeurigheid van meer dan 99% (!) aangeeft wanneer je een vruchtbare dag hebt en wanneer niet. Wanneer je dit met aandacht doet en hier naar luistert is dit werkelijk een fantastische oplossing. De vermindering van hormonen zorgt bij mij voor verlichting van klachten als menstruatiehoofdpijn, futloos gevoel en neerslachtigheid.

Lees hier in mijn vorige blog hoe de Pearly precies werkt.


Voordelen Lady-Comp
Het slikken van de pil iedere avond ging mij echt zo tegenstaan. Ik ben erg opgelucht dat ik dit niet meer hoef te doen. Ik las zulke zorgelijke verhalen over ernstig vitamine gebrek omdat de pil toch een medicijn is wat je dagelijks slikt en je lever dit maar allemaal moet zien te verwerken. Het zou zelfs de kans op trombose, hartziekte, depressie en zelfs borstkanker kunnen vergroten. En ik kreeg dit op mijn 15e bij de huisarts in 3 minuten voorgeschreven. Bizar.

Ik merk weer, net als vroeger, dat mijn lijf echt een cyclus doorloopt. Deze leek door de hormonen een soort van lam gelegd. Ook dacht ik dat het wel oké zat met mijn libido, maar na een jaar meten met de Lady Comp merk ik wat er nog allemaal onderdrukt was. Dit is trouwens extra op de dagen dat ik een rood lampje heb. Ahhhh, frustrerend. Maar gelukkig bestaan er ook nog condooms ;)

Meer energie en een hoger libido
Het futloze wat ik had is écht grotendeels verdwenen. Ik voel me minder afgevlakt en meer mezelf. Ook ben ik wat kilootjes kwijt. Ik ga dus echt letterlijk en figuurlijk lichter door het leven. 

Omdat het team van Lady Comp blij was met mijn vorige blog geeft de kortingscode Eefke nu €20,- korting op de aanschaf van een Pearly Of Daysy + opberghoesje. Het team staat echt voor je klaar bij vragen en mij mag je ook contacten mocht je iets willen weten. Als ik het antwoord niet zelf weet, achterhaal ik het wel voor je!