Ladycomp; hormoonvrij anticonceptiemiddel

Ik zat pas te tellen en kwam tot de conclusie dat het bizar is, hoeveel jaar van mijn leven ik al de anticonceptiepil slik. Volgens mij ben ik ooit begonnen vanwege de onregelmatigheid en de buikpijn, maar eerlijk gezegd kan ik me dat na ruim twintig jaar niet eens meer precies herinneren. Tussendoor uiteraard (ik heb twee dochters) voor korte duur zonder de pil te slikken door het leven gegaan. En nu? Nu ben ik er helemaal klaar mee. Je leest de meest akelige verhalen over vrouwen die depressief zijn door de pil, dat het risico op borstkanker toeneemt en pas las ik zelfs dat er vrouwen waren gestorven door het gebruik van de pil. Andersom lees ik steeds meer verhalen over vrouwen die stoppen en zich meer zichzelf voelen, vrolijker, meer zin in seks, minder hoofdpijn en weer terug op hun natuurlijke gewicht.

Dat klinkt goed! Dus ging ik op zoek naar een nieuw anticonceptie middel. Dat is niet zo moeilijk, maar een anticonceptiemiddel zonder hormonen is een ander verhaal.

Een van de weinige hormoonvrije middelen zijn de computertjes van Ladycomp. Ik heb daar veel over gelezen en besloot om met de Pearly aan de slag te gaan. Deze is ideaal voor mij omdat ik geen gezinsuitbreiding in de planning heb. Heb je dat wel? Dan heeft LAdycomp nog beter passende apparatuur voor jou. De Pearly, is het slimme meetsysteem wat mijn cyclus bijhoudt.
Er zit een wekkertje in het aparaat dat mij 's morgens wekt en ik weet dat ik mijn temperatuur moet meten. 

Na een tijdje heeft de Pearly mijn lichaam leren kennen en kan deze mij vertellen of ik wel of niet vruchtbaar ben deze dag. Gemiddeld ben je nog geen zes dagen vruchtbaar, dus in feite ben je ruim drie weken hormonen aan het slikken voor 'niks'. 

Ik ben heel erg benieuwd welke voor- en nadelen ik ga ondervinden. Krijg ik puistjes, meer buikpijn, minder hoofdpijn, zal ik wat afvallen, word ik 'liever' zoals sommige vrouwen beweren of krijg ik gigantisch veel zin in seks? Ik (en mijn vriend ;) zijn erg benieuwd. Ik zal er zodra ik iets merk over schrijven, maar in ieder geval over 3 maanden. Wil jij iets weten? Vraag het me gerust ik help graag zover ik kan! En bestel jij ook een LadyComp vul dan in dat je hier via Vita Magazine van hebt gehoord, dan heb ik een leuk cadeautje voor je!

Meer weten? ladycomp.nl