Review Lady-Comp

Ik had als goede voornemen om wat puurder te gaan leven in 2019. Waarom? Ik was vaak moe, futloos en voelde me zwaar. Letterlijk én figuurlijk. Hoe ik puurder wil gaan leven? Minder bewerkte producten eten, meer naar buiten en van de hormonale anticonceptie af.
 

Na een goede research ben ik eind november begonnen met de Pearly van Lady-Comp. Het is een apparaatje dat jouw temperatuur meet en aangeeft wanneer jij vruchtbaar bent en wanneer niet. Deze manier van anti conceptie blijkt net zo betrouwbaar als de pil en is 100% natuurlijk en hormoonvrij.
 

Hoe werkt de Pearly van Lady- Comp?
Ik heb mijn alarm op de Pearly ingesteld op 07.00 uur. Met kleine zachte piepjes wekt de Pearly mij, die (wanneer ik niet luister) steeds harder gaat. Ik druk een knopje in en vouw de temperatuurmeter uit. Die plaats ik een aantal seconde onder mijn tong en zodra de Pearly piept is deze klaar. En dat is het! Direct daarna zie ik een geel, groen of rood lampje. Geel betekent dat het apparaatje mijn lichaam nog leert kennen. Deze had ik de eerste maand behoorlijk veel. Na mijn eerste menstruatie kreeg ik ook rood licht. Dit betekent dat je vruchtbaar bent. Ook kreeg ik groen licht wat het overduidelijke onvruchtbaar betekent. De Pearly heeft ook een app zodat je ook jouw cylcus op je telefoon goed kunt bekijken en inzicht krijgt in je lichaam. De Pearly vraagt de dagen voor je menstruatie of je in je periode bent door een M in beeld te plaatsen. Dit geef je eenvoudig met een – (nee) of een + (ja) aan. Ik ben niet erg technisch, maar dit kan niet misgaan! Er moeten oplaadbare batterijen in dus je hoeft niet bang te zijn dat je vergeet jouw Pearly op te laden. Want de batterijen gaan natuurlijk wel een tijdje mee.

Voordelen Lady-Comp
Het team van Lady Comp vertelde mij dat het zo’n drie maanden duurt voordat je echt de voordelen zult merken van de Pearly. Omdat de hormonen natuurlijk uit je lichaam moeten verdwijnen. Nu twee maanden verder merk ik echt verschil. Alleen al het idee dat ik niet meer elke nacht die pil hoef te slikken vind ik echt bevrijdend, want het ging mij echt tegenstaan!

Weg menstruatiehoofdpijn
Ik heb net twee menstruatiecyclussen gehad en het verbaasde mij in eerste instantie hoe keurig op tijd ik hiermee was. En was bang dat heel mijn cyclus door al die hormonen behoorlijk in de war was. Ik kreeg voor mijn periode altijd bizar erge hoofdpijn. Deze is nu compleet weg. Daarvoor is wel iets meer buikkramp terug gekomen, maar persoonlijk vind ik dat veel minder erg dan die barstende hoofdpijn. Ik las verhalen over vrouwen die ineens weer puistjes terugkregen. Dat is bij mij niet het geval, sterker nog: mijn huid lijkt zelfs mooier geworden!


Hallo Libido!
Ik dacht dat het wel oké zat met mijn libido, maar nu ik gestopt ben met hormonen merk ik pas wat er nog allemaal onderdrukt was. Bijzonder om te merken dat dit wel extra aanwezig was tijdens de dagen dat dit niet mocht en we dus een rood lampje hadden. Is dit omdat het niet mag of wil mijn lichaam nog een kind verwekken? Nou, wij niet meer dus gebruikten we deze dagen gewoon een condoom. Een groen lampje werkt trouwens ook goed, omdat je de hele dag denkt; Oh, het mag vandaag. Of in ieder geval werkt dit zo bij ons. Als mijn vriend eerder de deur uit is en we hebben groen licht stuur ik hem een groen hartje. Dus dit gekke apparaatje doet wel wat met je seksleven :)

Meer mezelf door stoppen met hormonen
Maar de allergrootste verandering vind ik nog wel dat ik steeds meer mezelf word. Ik ben opgeruimder, energieker en minder afgevlakt. Het gekke daarvan is dat ik zelf helemaal niet doorhad dat ik qua gevoel van mezelf afstond. Ik begon hiermee omdat ik simpelweg geen hormonen meer wilde slikken. Ik las dat deze kunnen zorgen voor een vitamine gebrek omdat het een medicijn is wat je toch dagelijks slikt en je lever dit maar allemaal moet zien te verwerken. De pil vergroot zelfs de kans op trombose, hartziekte, depressie en zelfs borstkanker. Vreemd dat ik dit op mijn 15e bij de huisarts in 3 minuten voorgeschreven kreeg, toch?
Ik begon in de hoop dat mijn energielevel omhoog zou gaan en de hoofdpijn zou minderen. Dat er nu al zoveel is veranderd vind ik bizar. Oh en ik ben ook nog moeiteloos een paar kilootjes kwijt! Ik ben onwijs blij dat ik hiermee ben begonnen en superbenieuwd hoe ik me volgende maand voel! Ik zal dan weer een nieuwe blog schrijven!

Mocht je vragen hebben die je op de website niet vindt, vraag ze mij gerust! Ik zal ze proberen te beantwoorden.

Via deze link vind je meer over Lady Comp en de Pearly. Wanneer je er een besteld en je geeft aan dat je deze via mijn tijdschrift Vita hebt ontdekt krijg je nog een aardigheidje opgestuurd!