Land van Cuijk

Stacey Lichtendonk

Al mijn tattoos vertellen iets over mij
Deze editie lees je het verhaal van Stacey Lichtendonk (26) uit Hoogeveen die je wellicht kunt kennen als gastartiest bij Watervast Custom Tattoo in Boxmeer. Stacey is dus zelf ook tattooartist en vertelt ons graag waarom.

“Ik tekende als kind heel graag en wist eigenlijk al snel dat ik tatoeëerder wilde worden.
Zes jaar geleden kwam ik bij iemand terecht, waar ik begon met tekenen. Na een jaar werd de machine mij in de hand gegeven. Dat vond ik direct prachtig en dat vind ik nog steeds na vijf jaar. Ik heb twee jaar met plezier voor hem gewerkt en ben toen voor mezelf begonnen. Ik heb het geluk gehad dat ik op meerdere plekken als gastartiest ben gevraagd en zo niet alleen veel heb geleerd van de plekken waar ik was, maar ook over mezelf. Waar blink ik in uit, wat is echt mijn ding? Momenteel is dat black and grey. Ik hou van realistisch en van echt de tijd nemen om alles tot in de details perfect te hebben. Dat kan ik alleen maar doen als ik voor mezelf werk, want dan hoef ik absoluut niet op de klok te letten. Ik plan ook nooit meerdere klanten op één dag. Onverdeelde aandacht vind ik belangrijk.”

Apenkoning
“Op mijn 19e had ik mijn eerste tattoo, ik wist toen al dat dit slechts het begin was. De naam van mijn broer was mijn eerste tattoo. Vervolgens ben ik begonnen om mijn sleeves te creëren met bijvoorbeeld deze Octopus die ik in Bali heb laten zetten. Een octopus staat met zijn meerdere armen voor creativiteit. Verder vind je ook een Balinees masker. Mijn moeder komt uit Indonesië en ik vond het belangrijk om mijn roots te laten zien. Hij is gezet door Shotonk een ware legende in Bali.
Deze versie van het masker is het goede masker. Dat wil ik nog uitbalanceren met het kwade masker op mijn borst.
Ook vind je de Apenkoning. Dat is een mythe over de beste willen zijn. De apenkoning was klein maar werd ook klein gehouden. Hij wilde de beste zijn en ging tegen alles in omdat te laten zien. Dat spreekt mij aan als er tegen mij gezegd wordt dat ik iets niet kan dan ga ik ook het tegendeel bewijzen.
Ik heb twee keer acht uur in de stoel gezeten voor mijn sleeves. Ik keek in de spiegel en dacht direct, yes dit klopt bij mij. Het voelt goed om mijn roots bij me te hebben. Ik was er ook gelijk aan gewend Uiteindelijk wil ik mijn rug en nek ook vol hebben. In mijn vaders kant van de familie heeft iedereen wel een tatoeage, het zegt iets over je. Mijn oma is telkens blij wanneer ik weer een nieuwe tattoo heb. Dat vind ik ook het mooiste van mijn vak. Je mag iemand iets geven wat hij de rest van zijn leven meedraagt. Ook al is het maar klein het betekent toch veel. Daarom zou ik ook nooit snel even iets zetten voor het geld, het gaat mij ook echt om het gevoel. De eerste backpiece die ik mocht maken was direct een hele rug vol jungle dieren. Dat was fantastisch. Minst leuke ervaring was misschien wel de pandabeer bij mijn vriendin, ze vond het pijnlijk en dat vond ik lastig, maar uiteindelijk was het de pijn waard zegt ze gelukkig.”
Toekomstdromen
“Op mijn lijstje stond bijvoorbeeld gastartiest te zijn bij de tattoo convention in Frankfurt waar de grote namen zaten en nog steeds. Daar mag ik binnenkort heen. Daar leer je ook weer nieuwe mensen kennen. Ik ken Florian ook via een conventie in Gent.
Wat me zo trekt aan tatoeëren is met veel geduld en kunstzinnigheid en met weinig materiaal iets heel moois kunnen creëren. Mijn toekomstdroom is wat dat betreft ook dat ik dit nog lang op deze manier kan blijven uitoefenen.”

Stacey heeft een shop in Hoogeveen en je zou hem kunnen treffen bij Watervast. Volg hem op Instagram om zijn werk te zien!
https://www.instagram.com/stazetattoos/