Land van Cuijk

Monster Ink Tattoo Fest

Deze editie niet één tatoeageverhaal, maar alles en dan ook werkelijk alles wat maar te maken heeft met tatoeages. We spraken namelijk met Florian, eigenaar van Tattooshop Watervast in Venray en organisator van het Monster INK Fest wat voor de tweede keer wordt georganiseerd op 6,7 en 8 oktober in de Evenementenhal in Venray.
 

Hoe was de eerste editie geweest?
‘We hadden de lat heel erg hoog gelegd afgelopen jaar en natuurlijk wil ik daar dit jaar weer overheen. We hebben de beste en meest inspirerende tattooartiesten van over de hele wereld uitgenodigd voor deze tweede editie om hun passie bij ons te komen uitoefenen. Dus of je nu jouw eerste of je volgende tatoeage bij een van de beste tatoeëerders wil laten zetten dan kun je zeker dat weekend bij ons terecht. We hebben meer dan 200 artiesten geselecteerd vanuit een behoorlijk lange lijst! Vorig jaar moesten we al nee verkopen, maar dit jaar was het echt bizar, de interesse was enorm. Maar wij willen er zeker van zijn dat iedereen meer dan tevreden de deur uit kan, het gaat wel om kunst, blijvende kunst op je lichaam, dat moet niet goed zijn maar perfect! Je moet 100 % zorgeloos naar binnen kunnen, en dat kan, want wij hebben al het voorwerk uitgebreid gedaan. We hebben een grote diversiteit aan stijlen en als je zeker een plekje wil dan kun je deze het beste alvast reserveren!

Wie is er allemaal welkom bij het Monster Ink Tattoo Fest?
Iedereen! Jong of oud, wel of geen tatoeages. Wanneer je van rock houdt of van hiphop. Iedereen die zin heeft een weekend in een lekkere sfeer kan komen kijken. We hebben een zeer divers programma, waar je aan mee kunt doen of gewoon kunt kijken naar ons entertainment. Vorig jaar waren er veel mensen die alleen over het event wandelden, maar er waren ook verliefde stelletjes en gezinnen. Dat maakte de sfeer ook zo gezellig!
 
Wat kun je onder andere verwachten bij het Monster INK Tattoo Festival?
We hebben een nonstop entertainment programma met onder andere Diona Fox & her Ragdolls. Een popjazz-band uit Rotterdam, bestaande uit vier energieke musici. Een liefde voor oude muziekstijlen en het beroep van popmuziek doet een draad in zijn eigen repertoire. Vaak vergeleken met Amy Winehouse, heerlijke soulfull jazz met pop's catchy-ness. Met platen van Ella Fitzgerald, Joss Stone, Antonio Carlos Jobim en Charles Aznavour.
 
Op zaterdag hebben we The Anaesthetics.  Een alternatieve rockband met invloeden van bands als Radiohead, The Cure, Interpol en Pixies. De band brengt brokken new wave met galmende gitaarpartijen die doen denken aan The Cure, terwijl de sfeerscheppende soundscapes en toefjes elektronica duidelijk het gevoel oproepen van het latere Radiohead. Pompende baslijnen en hoekige drums geven het sferisch geheel een dansbare hint.

Nu al niet meer weg te denken is The Demon Drome Wall of Death. We kregen zo vaak de vraag of deze weer terugkwam dat ons antwoord wel duidelijk was. Logisch, want het is een oude vintage legendarische kermisattractie. Hier kunnen 350 man tegelijk kijken hoe de Indian Motorrijders hun leven wagen in de steile houten silo van 20 bij 20.
Dat moet je echt eens gezien hebben in je leven. Echt te gek wat die lui kunnen!
Natuurlijk hebben we ook dit jaar weer de Fuel Girls.
 
De Fuel Girls zijn werkelijk kick ass! Ultra sexy; vurige rock and roll. Ze presteren over de hele wereld, met een passie voor FMX shows, rockfestivals, motorshows, rally’s en extreme sporten
Met hun ruige imago gemengd met enorme hoeveelheden van tatoeages, sensationele trapeze acts met luchthoepels, kettingen en nog veel meer zijn de fuel girls een explosieve betovering die je nooit meer vergeet. Zij zullen meerdere optredens per dag verzorgen op zaterdag en zondag!
 
Nieuw dit jaar is Lucky Hell. De meest glamoureuze dare devil die je ooit zal zien! Oorspronkelijk uit Australië en volledig autodidact zal deze op Marlyn Monroe geïnspireerde schoonheid je aandacht grijpen.  Ze is sowieso al een wandelend kunstwerk, versierd met prachtig tattoowerk. Maar laat je niet foppen door haar outfits met lieflijke swarovski steentjes. Wat deze dame met een zwaard kan is niet te bevatten. Lucky Hell neemt je mee naar mysterieuze en oude circuskunsten!
 
Xtra Xtrme!
 Voor de mensen die van écht extreem houden hebben we ook nog een hoek, waar je onder begeleiding van de profs van de flying Monkeys zelf mag ervaren hoe het is om een body suspension te ondergaan. Dit is een extreme manier van piercen en deze ringen worden ook wel de pleasure rings genoemd. Kijken mag natuurlijk ook! Ook hebben we Bart’s Tribal Trading show; een heuse kunstbeweging met piercings en andere lichaamsmodificaties.
 
Tattoo gerelateerd
 Zoals op elke conventie hebben wij ook dag en weekend prijzen voor de beste tatoeëerder. Zij kunnen bij ons een professionele tattoo stoel en zelfs een bank winnen. Prettige prijzen, dachten wij!
Naast de top 200 tatoeëerders en ons entertainment programma hebben we nog veel meer te beleven. Bijvoorbeeld unieke Barbiers, gave kleding voor heren en dames, tegen aantrekkelijke tarieven piercen, uitstekende koffie van ware barista’s, handgemaakte objecten, custom made motoren en auto’s, een BMX-event van Monster Energy, Goesting met 350 biersoorten, schoenpoetsers en lekkere terrassen om wat te eten en te drinken. Je moet echt iedere hoek verrast worden door het aanbod. Dat was vorig jaar goed gelukt en ik heb het idee dat dit ook dit jaar weer zal gebeuren. Ik heb er in ieder geval enorm mijn best voor gedaan.
 
Welkom
 Of je nu een hardcore tattoo liefhebber bent of twijfelt over je eerste inkt? Iedereen is welkom op dit festival om de sfeer te proeven, inspiratie op te doen en gewoon een mooie dag te beleven!
Meer info over de wedstrijden, wat er allemaal te doen is of tickets kopen?
www.monsterinktattoofest.nl