Land van Cuijk

‘Maria is voor mij de ultieme vrouw met ballen’

Kimmie, die door het leven gaat als Kimmie Blond heeft een heftige periode door gemaakt. Dit leverde wel een prachtige tatoeage op, met een minstens zo mooi verhaal dat zij graag met onze lezers wil delen.


‘Ik heb een sterk geloof, ook in mezelf!’


Wat zie ik allemaal bij jou?
‘Ik heb sterretjes op mijn voet voor mijn hondjes, de uitspraak ‘Mea Culpa’ op mijn pols en mijn allereerste tatoeage was in mijn lies toen ik 18 was. Maar de tattoo waar het verhaal achter schuilt bedekt mijn hele rug. Ik ben erg ziek geweest en balanceerde echt op het randje. 
Ik heb heel wat afgebeden in die periode van ziekte. Toen ik het gehaald had, na mijn leveroperatie, was mijn geloof zo sterk dat ik een groot kruis wilde laten zetten. Mijn hele familie is gelovig en het staat dus tegelijkertijd ook voor mijn familie en waar wij voor staan.’

Maar er staat meer op je rug, toch?
‘Ja, ik heb samen met Dicky van D-Tattoo uit Huissen gekeken naar hoe ik er een mooi geheel van kon maken. Dicky is echt een kunstenaar. Ik had nog een tribal op mijn onderrug en die wilde ik er doorheen verwerken. Hij heeft daar toen prachtige bloemen van gemaakt. 
Ik wilde ook een afbeelding van Maria en dan echt een flinke, deze is eigenlijk voor mannen maar dat compenseren de bloemen dan wel. Ik heb daarnaast ook nog een Wees Gegroet geplaatst. 
Dit omdat mijn oma altijd zei: ‘Meisje vergeet je Wees Gegroetjes niet.’ 
Deze heb ik in het Latijn laten zetten, omdat ik denk dat niet iedereen dat heeft. En voor mij is dat een mooie pure taal.’

Deed het pijn?
‘Het deed onwijs veel pijn! Ik heb vier sessies van vijf uur gehad en nog drie uur finishing touch. 
Op het moment paste het misschien we,l het afzien voor je geloof. En ik was even het geloof in mijn eigen lichaam kwijt tijdens mijn ziekte. Toen ik wist dat ik het ging redden voelde ik die kracht weer en dat was allemaal wel onwijs symbolisch. Maar nu, nee nooit meer! 
Hoewel zeg nooit, nooit toch?’

Je kwam geregeld in deze regio waar kom je voor terug?
‘We gingen met de familie vaak naar Klein Canada in Afferden. Supergezellig en mooi. Dan gingen we met het pontje over en gezellig winkelen in Boxmeer. Als ik daar door het centrum slenter is dat echt jeugdsentiment. Maar waar ik elk jaar voor probeer terug te komen is de Kroegentocht in Cuijk! Bestaat er iets dat gezelliger is dan dat?’

Word je wel eens gek aangekeken?
‘Ach, dat wordt iedereen wel eens toch? Maar ik werk als zelfstandige. Ik ben kapster en ik heb een hondenuitlaatservice. Mijn klanten kennen mij en dit past ook bij mij. En de honden? 
Tja, er is geen hond die er iets van zegt, haha!’

Foto's Patrick Bongartz