Land van Cuijk

Ik heb gewoon veel te vertellen

Rob Tonnaer (30) heeft zijn verhalen niet vastgelegd in een fotoalbum maar vereeuwigd op zijn lichaam. Op de vraag of het verslavend is lacht hij; “Ik heb gewoon veel te vertellen!”
Op zijn rug zien we het beeld van de Trojaanse priester en ziener 
Laocoön met zijn twee zoons, Thymbraeus en Antiphantes. 


“Ik zag dat beeld in Rome en was er direct stil van. Deze priester waarschuwde de mensen dat het paard van Troje verbrand moest worden. Hoe hard hij ook riep niemand luisterde. Voor mij staat het symbool voor het feit dat je hard moet vechten voor je idealen, maar wanneer je lot verzegeld is, je het maar beter kunt accepteren.” De tatoeage is bewust zwart wit vanwege het realistische en klassieke wat het beeld ook uitstraalt. Harry van de Mean Machines uit Groesbeek heeft dat perfect uitgevoerd.

Rob’s arm is kleurrijker en is een compleet verhaal waarbij we kunnen lezen dat Rob vroeger zong in een band, een goede relatie heeft met zijn ouders en van Jim Morrison houdt. “Ik mocht toen ik thuis woonde één tatoeage daar heb ik me braaf aan gehouden. Toen ik op mijn 21ste het huis uit ging kwamen de tatoeages in sneltreinvaart. 

Rob werkt in de bouw, houdt van Metal, zit onder de tatoeages en is 
Cheerleader. Pardon Cheerleader? “Ja, dat is echt geen taboe meer voor jongens. Tenminste dat zou het niet moeten zijn. Het is ook voor zelfverzekerde jongens en ben je juist wat onzeker dan is dit een prima plek om zelfvertrouwen te winnen!” Samen met zijn vriendin Mayke zetten hij onlangs de nieuwe groep Particans Athletics op in Boxmeer. Ze zijn maar liefs drie keer Nederlands Kampioen geworden. 

Op de vraag of hij nog meer tatoeages wil in de toekomst laat hij zijn broek zakken. “Ik ben nu bezig met mijn been. Songteksten, een engel, een boom, een duivel.”  Zijn been is een ingewikkeld verhaal vol passie. Pijn deed het niet echt verzekerd hij; “Behalve mijn knieholte. Dat is echt een hel!” Lachend heeft hij zijn verhalen verteld en wij vragen ons af is hij nu een mysterieuze stoere Cheerleader of juist een open boek? 

Foto's Ellis van Eijden