Land van Cuijk

'Nog eentje dan. Om het rotjaar af te sluiten!'

In deze editie sprak ik met Frencis Kelders uit Boxmeer om erachter te komen waar haar tatoeages voor staan.
 
Wat zie ik allemaal bij jou?
‘Ik heb een dolfijntje op mijn buik, dit was mijn eerste tatoeage. Ik heb deze op mijn 17e laten zetten. Een dolfijn omdat ik dit altijd lieve, slimme en mooie dieren heb gevonden. Maar misschien heb ik gewoon iets te vaak naar Flipper gekeken. J
De tweede tattoo is de C op mijn wijsvinger. Ik maakte vroeger op de basisschool altijd eenzelfde soort tekentje en dat doe ik nog steeds. Lastig uit te leggen, het gaat om verbindingslijntjes trekken, als een soort mantra bijna. Ik ben hiermee naar een de tatoeëerder gegaan en die maakte er de C van. Die staat voor Cherrelyn mijn oudste dochter.
Vervolgens hebben we voor de andere twee kinderen ook gekozen voor een naam met een C, maar niet om de tatoeage hoor!
 
Ik keek met Cherrelyn regelmatig naar de serie Charlie en Lola. Ook al was Charlie daar een jongetje die naam vonden Cherrelyn, mijn man en ik direct leuk. Toen werd het Charly met een y aan het einde. Ons zoontje heet C-Jay. Dat zagen we op internet voorbijkomen, toen wat verder uitgezocht en er waren op dat moment, maar twee jongens met die naam op die manier dat vonden we ook leuk.
Nadat Charly is geboren heb ik de tattoo op mijn onderrug verandert. Het pareltje was eerst de f van mijn naam, maar die was niet mooi gezet, toen meteen de namen van de meiden erin verwerkt en de voorletter van Dennis. Na een zeer korte tijd bleek ik onverwacht zwanger en toen moest C-Jay natuurlijk ook op mijn lijf.
Nu staan alle drie de namen op mijn onderarm. Bij de meiden een licht hintje van roze en van ons mannetje een hintje blauw.
Zo zijn zij vereeuwigd op mijn lijf en altijd bij me.’
 
 
Zou je nog iets willen tatoeëren?
Ja, absoluut. En ik weet ook al precies wat! Want mijn man en ik willen in augustus iets symbolisch laten zetten om het afgelopen rotjaar mee af te sluiten.
Het wordt een pistool waar een kogel uitkomt die de datum 18-7-2015 dwars doormidden schiet.
Voor ons is dat een mooie manier om het af te sluiten. Wij vinden allebei dat je de mooie dingen in het leven moet koesteren, maar de rotdingen in het leven kunnen je ook iets geven. Voor ons is dat het feit dat wij dit als gezin toch maar mooi hebben overwonnen.
Ik ben al bij Dennis sinds mijn 23ste. Deze tattoo wordt een afsluiter, een herinnering, maar boven alles een symbool voor het feit dat liefde alles overwint!’
 
Vond je het pijnlijk?
‘Alleen op mijn onderrug de rest eigenlijk helemaal niet. Dus ik weet in ieder geval wel waar de nieuwe tatoeage niet komt!’
 
Is het volgens jou verslavend?
‘Ja, dat denk ik wel, want ik wil er zelf ook nog minstens een. Ik trek me er ook niks van aan wat anderen ervan zeggen.
Ik heb zelf echt meteen het gevoel dat het bij me hoort zodra ik er weer een heb laten zetten. Van alle vier mijn tattoos heb ik ook geen spijt. Zelfs niet mijn eerste met de dolfijn die al een paar keer is uitgerekt tot walvis.
Je kiest altijd een tattoo die bij je past maar soms zie ik iemand en dan denk wauw gaaf dat wil ik ook! Een hele rug met vleugels bijvoorbeeld.
Ik kijk ook graag naar Ink Master daar word je wel hebberig van. Als het niet zo prijzig was dan zat ik allang onder!’ 
 
 
Op welke leeftijd mogen jouw kids een tattoo?
‘Nou, ik vind dat ze wel minimaal 18 jaar moeten zijn. Ze moeten er wel goed over nadenken. Of 17 maar dan moeten ze het echt heel goed kunnen uitleggen waarom en wat en dan wil ik graag mee kijken waar, bij wie en welke plek. Ojee, wat een confronterende vraag, ik dacht dat ik een heel relaxte moeder was!’