Land van Cuijk

Goede Voornemens

Voornemens omzetten in haalbare doelen

Afvallen, beter in je vel zitten, nee durven zeggen, een goede ouder zijn en succesvoller worden; allemaal goede voornemens.Hulp nodig om die goede voornemens te veranderen in haalbare doelen? Schakel dan Karin van Hypnocare in Haps in.


Dus jij bent een hypnotiseur? 
Klopt, ik heb 26 jaar in een ziekenhuis gewerkt en kwam vijf jaar geleden op persoonlijk vlak in aanraking met hypnose. Het gaf mij een compleet ander inzicht van hoe de dingen ook kunnen werken. Het is niet de hocus pocus die je op tv ziet, maar een staat van ontspanning. De hypnose zorgt ervoor dat je bij de kern komt door je bewustzijn te omzeilen.
 
Hypnose daar kun je toch in blijven hangen?
Nee, hoor dat is een fabeltje, net als alle controle verliezen of je diepste geheimen verhullen. Je bent in een trance, een diepe ontspanning zoals je dat ook kunt zijn wanneer je in de auto zit en ineens een gevoel ervaart dat je een stukje kwijt bent.
 
Waarvoor ben jij naar een hypnocoach gegaan?
Ik ben een tijdje te zwaar geweest. Ik had werkelijk ieder dieet al geprobeerd, maar ik bleef te zwaar en het was moeilijk om mijn eetgedrag te veranderen. Toen las ik over afvallen met hypnose en dacht: Het allerlaatste, dan heb ik echt alles geprobeerd. Ik ben met één sessie in vier maanden tijd dertig kilo afgevallen. Het ging zo gemakkelijk omdat je onbewust andere keuzes maakt. De hypnose heeft mijn oude gedragspatroon doorbroken en daardoor verandert het gedrag voorgoed.
 
Toen dacht jij: dat wil ik ook kunnen?
Nou, niet eens eigenlijk. Mijn familie en vrienden vroegen aan me wat ik had gedaan. In het begin durfde ik niet te zeggen door hypnose, hypnose heeft iets mysterisch. Maar de meesten reageerden heel geïnteresseerd. Ik heb met mijn trainer veel hypnose informatieavonden verzorgd. Omdat het zo goed en snel werkt kan ik er veel voldoening uit halen. Ik besloot de opleiding te gaan volgen.
 
Toen nam je ontslag op je vaste werk?
Ik heb mezelf vijf jaar de tijd gegeven me om te scholen en ervaring op te doen en een praktijk te starten. Ik weet wat ik kan en ben overtuigd dat ik veel mensen kan helpen. Op mijn werk werden de patiënten steeds meer een nummer, ik wil alleen nog maar werken met mijn passie en volledige aandacht.

Met hypnose kun je ook een virtuele maagband krijgen?
Klopt, dat doe ik ook. Het is effectief en zonder risico’s van een echte operatie.  Ik heb altijd eerst een intake met mijn cliënten en dan vertel ik precies wat ik doe. Het virtuele maagband programma omvat vijf sessies.
 
Je werkt ook samen met rijscholen?
Klopt,met hypnose kun je ook faalangst en examenvrees onder controle krijgen. Mensen zeggen vaak, dat zit nu eenmaal in mij die faalangst. Nou, dan halen we dat er toch uit?
 
Kan iedereen hypnosecoach worden?
Iedereen kan hypnosecoach worden. Ik ben ook internationaal gecertificeerd hypnosetrainer dus ik mag ook opleidingen verzorgen.
Dat doe ik ook bijvoorbeeld op 4 januari dan is het Dag van de Hypnose en geef ik een workshop avond bij het Klooster Elsendael. Deze avond wordt superinteressant. De workshop is inclusief koffie en thee is 35 euro. Schrijf je jezelf even in van tevoren?

Wat is je droom?
Dat hypnose meer verworven zou worden in de reguliere zorg. Het is eenvoudig toepasbaar, vrij van risico’s en betaalbaar. Voor kinderen met angst voor bijvoorbeeld prikjes, of liftangst, afvallen, maar ook voor pijnbestrijding. Hypnose kan je leven een stuk eenvoudiger maken. Vrijwel alle vraagstukken zijn in een tot drie sessies te behandelen. Nieuwsgierig? Kijk gerust op mijn site! Ik help je graag.

www.hypnocare-haps.nl