Land van Cuijk

Boutiquehotel, lunchroom, koffie & wijnbar

Brass 29, hartje Cuijk

In de Grotestraat in Cuijk vind je sinds kort een nieuwe plek waar je heerlijk alleen of samen kunt zijn. Een boutique hotel waar je ook terecht kunt voor ontbijt, lunch en waar je met een heerlijke wijnbar prima een avondje kunt doorbrengen.
Het meest bijzondere aan deze locatie die onder de naam Brass 29 door het leven gaat is misschien wel de verbindende functie.

Aandacht
Irene en Marieke verwelkomen mij hartelijk en we nemen plaats aan een lekkere ruime tafel. Ik krijg een kopje thee waarbij Irene het niet kan laten om het zeefje voor mij af en toe heen en weer te bewegen. ‘Dit is zo’n lekkere thee, maar die moet je wel even aandacht geven.’
Het lijkt er op dat Brass 29 ook veel aandacht heeft gekregen. Over alles is nagedacht.
‘Dit pand in de Grotestraat was altijd al een gebouw met een verbindende functie, wij willen dit graag doortrekken. Daarbij vinden wij samenwerken en trots zijn op de regio een logische keuze. De verf op de muren, de vloeren, het beddengoed, de lampen, maar ook het brood, de groente, het fruit en de kaas, werkelijk alles komt uit het Land van Cuijk. We komen allebei uit Cuijk en wisten direct wat we waar wilden gaan halen!’
 
Ontmoeting
Op de vraag hoe de twee bij elkaar uit kwamen worden lachende en treurige blikken feilloos afgewisseld. Irene: ‘We kwamen elkaar tegen op het schoolplein van de kinderen. We kwamen samen in de ouderraad en hebben een participatieproject opgezet. We wilden graag meer doen voor de kids, maar ook voor de ouders.’ Marieke: ‘Mijn vader overleed in de tijd dat ik Irene heb leren kennen. Ze heeft hem helaas net niet leren kennen.’ Irene kijkt naar Marieke. ‘ Maar ik weet wel wat hij zou zeggen nu; dat hij supertrots zou zijn! Hij zei toch altijd niet geschoten is altijd mis?’ Ze lacht. ‘Wij hebben misschien veel tegenstrijdigheden in ons karakter, maar onze overeenkomst is dat wij doeners zijn. Natuurlijk moet je een goed plan hebben en niet overal blind inspringen, maar je moet vooral ook gewoon doen! Wij vullen elkaar perfect aan!’
 
Brass 29
Terwijl de dames een compleet andere achtergrond hadden was Brass een gezamelijke droom. Irene: ‘Ik kom uit de jeugdzorg en wilde eigenlijk iets doen met jeugd met een afstand tot de arbeidsmarkt, toen dit pand vrijkwam hadden we andere gedachtes.’ Marieke: ‘Ik ben projectadviseur geweest en wilde een combinatie vinden in een commerciële en creatieve functie. Die heb ik nu wel gevonden! We misten een laagdrempelige koffiebar om lekker te lunchen met verse regionale producten en waar je ’s avonds heerlijk relaxed een goed glas wijn of gin tonic kon drinken en de dag kan doorspreken. Die is er nu, alleen zitten we nu aan de andere kant van de bar!’
 
 
Boutique Hotel
Het mooie kleinschalige boutique hotel heeft acht suites met een eigen identiteit en zijn voorzien van WiFi, airco en smart-tv.  Ook serveren we desgewenst een ontbijt op bed. Mensen kunnen lekker een nachtje bij ons blijven, maar ook voor long stay gasten hebben we ideale suites met een eigen kitchenette en entresol.

Genieten
We houden zelf enorm van het leven en genieten daar graag van. We proberen dan ook onze gasten hier op elk niveau te laten genieten. Van een lekker biertje met een glimlach tot een exclusief verblijf met vers knisperend beddengoed. In de toekomst willen we dat nog meer uitdragen, met bijvoorbeeld een kleine dinerkaart. En nog meer intensievere samenwerkingen met massages hier bij Brass en combinaties met het theater bijvoorbeeld.
Wij genieten echt van de ontwikkelingen hier in Cuijk. Ligt het aan ons of wordt het pleintje hier echt elke ochtend een beetje mooier?
 
Je vindt Brass 29 aan de Grotestraat 29 in Cuijk. Kijk eens op de site voor de lunchkaart, de overnachtingsmogelijkheden en meer!
www.brass29.nl