Land van Cuijk

Natasja & Evelien

Deze editie als ondernemerstel de twee vriendinnen Natasja en Evelien van Saam Fashion in Boxmeer. Met hun formule en missie perfect passend in het Bloei & Groei thema.
In deze mooie boetiek vind je namelijk prachtige, licht gedragen kleding van de mooiste merken.
Second hand, first choice. Duurzaam voor het milieu en je portemonnee.

Vriendinnen
Natasja kun je ook kennen van haar voormalige winkel Mooi in de Toren in Sint Anthonis. ‘Daar kwam Evelien vaak helpen, toen ik dicht ging daar besloten we op maandagochtend te gaan wandelen. Evelien had een oproepje gezien voor ondernemers die de uitdaging aan zouden durven bij de Mouthoeve in Boekel. Ze vertelde het heel enthousiast en ik ging direct aan het denken.’
Evelien: ‘Diezelfde dag belde ze mij. Eef, ik heb een afspraak gemaakt vanmiddag om 16.00 uur kunnen we gaan kijken. Eigenlijk was er toen nog helemaal niks te zien. Complete ruwbouw, maar toch waren we direct enthousiast. Over de locatie maar ook over het feit dat we dit met zijn tweetjes gingen doen. Dat voelde goed.’
 

Arbeidsintensief
‘Ik ben heel blij met een partner, want deze formule is behoorlijk arbeidsintensief. We hebben natuurlijk niet zoals een standaard kledingzaak, twee keer per jaar inkoop, met bepaalde kledinglijnen en daar diverse maten in. Nee, we hebben van alles meestal maar 1 stuk. Ik wil wat uitstralen in onze zaak en ben daardoor continue aan het prijzen, sorteren, vernieuwen en etaleren. We zijn van bijna continue de mogelijkheid om in te brengen naar twee keer per jaar gegaan.  Daarnaast hebben we ook een aantal winkels waar ik langsga om kleding op te halen dat bijvoorbeeld alleen door de verkoopsters is gedragen.

Selectief
‘Natasja is echt een kenner, door haar vijftien jaar ervaring en weet heel goed welke merken populair en vooral ook echt kwalitatief goed zijn. We zijn daardoor heel selectief met merken innemen. Alle stukken moeten voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Je vindt bij ons bijvoorbeeld 10 days, Paul Green en Cambio. Dat geldt voor kleding, tassen en schoenen!
Onze doelgroep is eigenlijk best breed. De jongste is 16 en de oudste dame is 86. Dat maakt het ook erg leuk. Gelukkig is de drempel op binnen te stappen bij ons laag. Veel vrouwen voelen zich direct thuis bij ons en nemen de volgende keer iemand mee. Ook elkaar desgewenst adviseren en helpen zie je bij ons veel, zo gezellig! Gewoon even snuffelen is ook prima. We geven eerlijk advies en bieden graag een alternatief wanneer je niet het wauw effect hebt.
We hebben voor elke gelegenheid, alle leeftijden en ieder figuur wel iets te bieden. Onze missie is om jou als vrouw te zien stralen in de spiegel. Een tevreden klant is een terugkerende klant!’

Naar Boxmeer
‘Ik weet nog goed dat Evelien binnenkwam en vertelde dat iemand haar getipt had dat er een leuk pandje leeg stond in Boxmeer. Rustig gelegen achter de kerk met veel gratis parkeerplekken voor de deur. Ik ben weer direct gaan bellen en dezelfde dag gingen we weer kijken. Deze keer met de mannen. Dat was denk ik maar goed ook. Wij waren niet direct gecharmeerd van het toch wel echte bruine café. De mannen zagen de potentie wil en samen hebben we er nu echt een frisse, stijlvolle boetiek van weten te maken met toch een gezellige huiskamersfeer. Boekel ging uiteindelijk dicht, het was simpelweg niet te behappen, twee zaken. Hier in Boxmeer voelen we ons echt thuis!’


Saam
Dat de dames de naam Saam hanteren is een logische keuze. Wanneer je met hen praat valt dit woord geregeld. Saam staat voor Natasja en Evelien, maar ook voor de dames die de kleding inbrengen en de dames die komen shoppen. Wanneer kleding niet verkocht wordt gaat het ook naar een Goed Doel. Maar ook andere enthousiaste vrouwelijke ondernemers dagen zij graag uit om een mooie samenwerking mee aan te gaan. Dames met leuke accessoires, kunst of decoraties zijn welkom om te informeren. Zo hebben zij op 16 april in de Weijer een leuk Powervrouwenevent.
Lees daar meer over op hun Facebookpagina. 

De pastas
‘We leven in een drukke, hectische wereld. Veel vrouwen willen er graag goed gestyled uitzien maar hebben eigenlijk geen tijd om te shoppen. Voor hen hebben we de pastas. Je belt of mailt met dat waar je naar op zoek bent. Bijvoorbeeld een goede jeans, mooie blouse en kek colbertje. Dan gaan wij mixen en matchen en zetten een pastas voor je klaar. Die neem je mee naar huis. Is het naar wens, dan neem je de prijskaartjes mee om af te rekenen of je brengt het terug wanneer het niet naar wens is. Heel fijn om te merken dat we vrijwel altijd een mooie match hebben gevonden. We willen altijd in beweging blijven, dat onderscheid ons ook van bijvoorbeeld online winkelen. We hebben een lekker kopje koffie, een winkel die er iedere week anders uitziet, gezelligheid, eerlijk advies en mooie merken, voor mooie prijzen. Wat wil een vrouw nog meer? 


Over Natasja
Natasja kent ongelooflijk veel merken, is een fantastische styler en maakt van werken een feestje.
Ze heeft een goed oog voor stukken waar vraag naar is. Hoe zij de kleding weet te sorteren qua stijl en kleur is een soort magie. Haar advies is ook eerlijk en goed. We proberen allebei te focussen op je sterke punten in plaats van je imperfectheden.

Over Evelien
Evelien is mega creatief. Als het aan haar lag hadden we iedere week een extra activiteit. Zij zet een fijne sfeer neer en is communicatief heel sterk. Ze is eerlijk en duidelijk. We vullen elkaar echt goed aan, we vertrouwen elkaar. Oh en zij poetst iedere woensdagochtend de nieuwsgierige neuzen van de ramen. Zonder dollen; onze samenwerking is onze krachtig. Zij doet haar ding, ik het mijne en saam werkt dat super!

Saam Fashion is geopend op woensdag, vrijdag en zaterdag. Liever private shoppen? Vraag gerust naar een avond naar keuze, de dames doen de deur graag voor jou open.
Marktstraat 7 Boxmeer