Land van Cuijk

Richard & Edith

Liefde voor hout roest niet

Editie 20 heeft de focus op wonen. Natuurlijk hebben we een ondernemerstel gevonden dat daar perfect op aansluit. Edith en Richard van het Parkethuis in Gennep want met hun vloeren vormen ze letterlijk en figuurlijk de basis voor iedere woning.

Vriendenkring
Edith: Toevallig zijn allebei onze ouders naar Bergen verhuisd in onze tienerjaren. We hebben elkaar ontmoet omdat we in dezelfde vriendenkring terecht kwamen. Toen hebben we allebei een relatie met een ander gekregen, maar elkaar na tien jaar weer gevonden. We zijn nu 16 jaar bij elkaar. Of we getrouwd zijn? Ja, dat was in 2006, maar eerlijk gezegd vergeten we dat nogal eens. Een keer waren we met de hele familie weg en kwam mijn moeder met een blad champagne; ‘Proost,op jullie trouwdag.’ Haha, gelukkig vergeten we het allebei, maar dit jaar wordt het 12 en 1/2 jaar, dat moeten we maar eens vieren! Oh wacht dat is dan volgend jaar want we zijn vlak voor de kerst getrouwd zodat we de zaak dicht konden doen. Daar hou je als ondernemer rekening mee.

Richard: Toen we elkaar weer tegenkwamen zat ik in het horecamanagement en Edith was werkzaam bij een collega parketbedrijf in Uden. Ik had in mijn baan mijn hoogste top bereikt. Op een gegeven moment werd ik steeds meer gevraagd in de avonduren, maar dat wilde ik niet. Ik had ook behoefte aan iets anders. Vroeger werkte ik ook met hout en maakte zelf meubels. En liefde voor hout roest niet. Ik ben toen bij Edith in het bedrijf gaan werken. Wij zijn allebei echt mensen-mensen en vonden het klantencontact erg leuk. Edith’s baas was een echte vakidioot, ik heb in korte tijd enorm veel geleerd, mede omdat ik echt in het diepe werd gegooid.
Edith: Ik liep op een gegeven moment tegen steeds meer dingen aan, die naar mijn mening anders konden, beter simpel gezegd. Dingen als moderniseren qua apparatuur, maar ook meer aandacht voor de klant. Toen de zoveelste vertegenwoordiger tegen mij zei: Dit moet je voor jezelf doen, niet voor een baas, dacht ik; dat zou leuk zijn!

Liefde op het eerste gezicht
Richard: Toen zagen we dat dit oude pand aan de Ottersumseweg  vrij was hier in Gennep en wisten we het zeker. Hier willen we onze zaak beginnen. We zijn er ’s avond heen gereden, Edith kwam net onder de douche vandaan en stond daar in haar joggingpak met mij door de ramen te gluren. Toen kwam de huurbaas er toevallig aan gewandeld. Daarna ging het snel. Dat was en is nog steeds liefde op het eerste gezicht. Het pand ademt sfeer en de locatie vinden we ook mooi. Voor  ons zat er een Bruidswinkel. De hele zaak leek wel een Fata Morgana, alles mintgroen met gouden randjes. Dat werd dus klussen en eigen maken, dat was trouwens in 2004. Tijdens de verbouwing kwamen er al mensen binnen. In drie weken tijd  zat de rest van het jaar vol. In januari 2006 hebben we Maurice in dienst kunnen nemen, waar we echt blind op kunnen vertrouwen. We hebben nog een goede freelancer en zijn op zoek naar nog een leuke werknemer op de werkvloer. Een goede parketteur die ons team komt versterken. Uitmuntende kwaliteit is ons visitekaartje, dus we zijn erg kritisch naar ons personeel. Spreekt die precisie je juist aan? Loop dan vooral eens binnen.

Gennep is grandioos
Edith: Weet je nog? In het begin toen we nog geen loods hadden moesten we de vloeren mee naar huis nemen. Die lagen dan in de woonkamer omdat in de vakantieperiode de leveranciers dicht waren. Toen hebben we wel gedacht aan een ander pand qua ruimte. Maar dit pand, dit zijn wij. We hebben wel flink verbouwd met nieuwe plafonds, nieuwe showroom, een pvc studio en meer, zelfs een nieuwe website! Deze regio is grandioos! De mensen hebben een hoge gunfactor, zij hebben ons een kans gegeven ons te bewijzen en te laten zien dat wij vakwerk leveren en al 14 jaar mooie vloeren maken en renoveren! Verder danken wij ons bestaansrecht echt aan kwaliteit. Zoals mensen dat van ons verwachten, verwachten wij dat van onze leveranciers. Goede producten en uitstekende service. Als een klant ons vertrouwt om hun basis van hun huis te leggen, doen wij er alles aan om dat vertrouwen waard te zijn!

Ontspanning
Richard: We hebben ontzettend geluk met onze ouders. De vader van Edith helpt een handje in de winkel als ik de deur uit ben en ook op beurzen is hij echt in zijn element. Ook doet hij administratief veel voor ons. Mijn moeder helpt ook graag mee met archiveren en ze zorgt er geregeld voor dat alles er netjes uitziet. Daar zijn we ze natuurlijk erg dankbaar voor. Dat scheelt enorm in de druk die je kunt voelen als ondernemer. Als we thuiskomen hebben we het nooit over de zaak.
Edith: Richard gaat om kwart over zeven de deur uit en is zo’n 12 uur later weer thuis. Dat is genoeg tijd voor de zaak, toch? Ik ga altijd nog even wandelen voordat ik begin. Ik wil graag blijven bewegen en dat vind ik prettig in de ochtend. Voorheen ging ik paardrijden, maar mijn paard is met pensioen. Hij staat gelukkig achter de zaak in de wei. Sindsdien ben ik gaan wandelen. Ik weet nog dat ik een keer een afspraak had met een vertegenwoordiger en mijn gewone kleding was vergeten. Stond ik daar in mijn paardrij-outfit. Toen heeft hij op de zaak gelet en ben ik snel naar huis gaan omkleden.
Richard: Ik vind koken echt heel leuk en ontspannend. Ik heb geen favoriete keuken ofzo, hoewel ik wel graag op mijn green egg kook, ook in de winter. Uit eten is leuk maar vrienden over de vloer vind ik minstens zo leuk. Toch nog een beetje een horecamens denk ik.

Richard doet wat hij belooft, is correct en altijd op tijd. Recht door zee en heeft een goed oordeel.
Edith is eerlijk, niet opdringerig, lief, en gaat door tot ze werkelijk alles heeft uitgezocht voor de klant. Ze is geduldig en altijd enthousiast.
We vullen elkaar echt aan. We hebben ook altijd samen klantcontact, dat vinden we belangrijk. We zitten ook echt op één lijn. Zo hebben we samen een verkoopcursus gehad met de focus op acquisitie, nabellen en zo. We keken elkaar na afloop aan en wisten het direct. Nope, niet ons ding. Mensen komen bij ons omdat ze vertrouwen in ons hebben, niet omdat wij onszelf hebben opgedrongen, daar moeten we niet aan denken.

Meer weten? www.hetparkethuis.nl