Land van Cuijk

Lonneke en Aard

MET EEN THEMA ALS WONEN EN JEZELF THUIS VOELEN IS HET NIET VERWONDERLIJK DAT WIJ UITKWAMEN BIJ AARD KEIJSER EN LONNEKE VAN DER WEYDEN. ZIJ ZIJN DE DRIJVENDE KRACHT ACHTER KEIJSER&CO EN ZIJN INMIDDELS OOK NEERGESTREKEN IN HET LAND VAN CUIJK. MET RESTAURANT OVUM EN HET INDRUKWEKKENDE NIDUM: HOUSE OF INSPIRATION IN HET VOORMALIGE ARSENAAL IN GRAVE. 


Lonneke en Aard wonen met hun drie kinderen in Nijmegen. Toen ze voor hun bedrijf Keijser&Co op zoek gingen naar een pand dat aansloot bij hun wensen waren ze al een heel eind met een mooie locatie in hun eigen woonstad. Toen ze voor de tweede keer de tip kregen om toch echt eens te gaan kijken bij het voormalig Arsenaal in Grave besloten ze een bezoekje te brengen aan het vestingstadje. Aard: ‘We waren al zo goed als rond met het pand in Nijmegen, maar we maakten er gewoon een leuk dagje van. Lekker een stukje varen en aanmeren bij de Graafse haven. We struinden het centrum in en waren direct te spreken over de charme van dit stadje.’ Lonneke: ‘Grave heeft een bijzonder sfeervol en ondernemend centrum. De pittoreske straatjes en de ligging aan de Maas spraken ons wel aan. We waren ook direct enthousiast en onder de indruk van het Arsenaal. Met de eigenaar, de zoon van Jan de Bouvrie, hebben we rondgelopen en we zagen beetje bij beetje onze dromen uitkomen hier.’

DOE HET NIET!
Naast tips om hier te gaan kijken, kregen we ook tips om het vooral niet te doen! Waar beginnen jullie aan? Teveel werk, achterstallig onderhoud, verborgen gebreken! We zijn aanpakkers, durven stappen en risico’s te nemen, maar zijn zeker niet roekeloos. We hebben goed en grondig onderzoek laten doen. De lijst was lang, heel lang, maar er stond niets op wat we niet hadden verwacht. In mei 2019 hebben we het gekocht en we zijn begonnen met het grove werk. Het dak, de kozijnen, het schilderwerk aan de buitenkant. En nu herfst 2021 zijn we eindelijk bezig met het fijne werk; de details. Het restaurant is open en mensen genieten al volop, niet alleen de gasten, maar ook wij als team. Zo fijn dat er eindelijk leven in de brouwerij is!’ OVUM Naast het restaurant en terras, zijn er ook mooie loungeruimtes aanwezig. De ruimtes zijn ook te reserveren voor privéfeestjes en zakelijke events. Van bruiloft tot boeklancering en van jubileum tot netwerkbijeenkomst. Bij Ovum kun je uitgaan van een hoog serviceniveau, of je nu gaat voor een kop koffie met gebak in de ochtend of een complete bruiloft, alles wordt met zorg bereid en gepresenteerd. Bij het restaurant, waar chefkok Sebastiaan Follong uit Wijchen de scepter zwaait kun je niet alleen terecht voor de lekkerste cheesecake van de wijde omtrek, maar ook voor een verrassende lunchkaart, dinerkaart en werkelijk originele barbites. ‘Niets bij ons is standaard. Want uit eten moet een feestje zijn, je moet verrast worden. Dat begint bij ons al bij de ambiance en Sebastiaan - winnaar NK Jonge Koks 2020 - maakt het af. Of je nu voor een ontspannen moment gaat of avondvullend geheel, als je maar geniet! Van Chef's zevengangendiner tot cocktail in de binnentuin. Heerlijk in het herfstzonnetje genieten van een lekker drankje met oesters, eendenloempia’s of een andere verrassende barbite. Of ga uitgebreid tafelen met onze High Sea met bijpassend wijnarrangement!’

NIDUM WINES Binnen een pand dat een en al beleving uitstraalt mogen mooie wijnen niet ontbreken. Daarom opent hier binnenkort ook Nidum Wines dat zijn proeflokaal zal vestigen in een van de kazematten. Een prachtige plek met ideale omstandigheden voor het bewaren en drinken van mooie wijnen.

NIDUM: HOUSE OF INSPIRATION Nog even en ook Nidum; house of inspiration, opent haar deuren voor het publiek. Hier kun je werkelijk verdwalen tussen de nieuwste trends op woongebied en tijdloze items. Van verlichting tot loungebank en van geurkaars tot een gepersonaliseerd bed. 'Of je nu op zoekt bent naar de basis van je huis zoals vloeren en behang of juist de meubels, verlichting en accessoires, je vindt het bij ons. Ook alles voor buiten kun je hier vinden, van bloemenboetiek tot aan de tuinarchitect aan toe. Nidum is voor iedereen. Voor particulieren, maar ook voor interieurprofessionals. In de kazematten vind je de koffie van SMIT&DORLAS en de koffiesystemen van AEQUINOX Coffee Systems waarvan we ook gebruik maken in het restaurant. In Ovum zie je ook de tuinmeubelen Borek powered by Bogarden buitenmeubilair terug. Zij presenteren in de lichte serre hun collectie. Wil je de tuin compleet aanpakken dan kun je terecht bij De Overhaag, hoveniersbedrijf en tuinarchitect in een van de kazematten Op het gebied van vloeren kun je je laten inspireren door de houten vloeren van Your Floor en de gietvloeren van Caracterr.

ARCHITECTENLAB
Deze liggen in het centrum zelf, maar in het Architectenlab kun je alle mogelijkheden bekijken. Deze inspirerende ruimte biedt je de mogelijkheid om met alle stalen de mooiste combinaties te vinden, samen met de interieurstoffen van JAB Anstoetz en de plinten van de Plintenfabriek. Voor verlichting biedt BY EVE een unieke collectie met handgeblazen glas. De lampen zijn terug te vinden in Ovum, maar ook in de showroom van Keijser&Co, waar in sfeervolle ruimtes de collectie maatwerkmeubelen wordt getoond. Van iedere gewenste stof tot een kast met een indeling op maat, vrijwel alles is mogelijk. Voor maatwerk op het gebied van slapen biedt Nidum Design Beds een collectie bedden met een gepersonaliseerd matras, waarbij het bed zelf volledig is af te stemmen naar eigen wensen. Bij Babassu vind je de mooiste nichemerken op het gebied van skincare, haircare, cosmetica en parfum. Hun Beauty Boutique bevindt zich in Nidum Store, een plek die je inspireert je met de mooiste geschenken. Voor jezelf, maar ook voor een ander. Het is een ruimte waar je mooie items voor je interieur vindt, maar ook voor persoonlijke verzorging en mode.

BOETIEKKAMERS
Langzaam, maar zeker worden de grootse plannen van Aard en Lonneke uitgerold. Zo komen er ook zes boetiekkamers. Uiteraard geen standaard, maar exclusieve kamers stuk voor stuk ontworpen door - bekende - Nederlandse architecten. Kamers die ieder een eigen sfeer uitademen en waar je eigenlijk allemaal wel een keer een nachtje in wilt doorbrengen. Hou de website en de social media van Nidum en Ovum in de gaten voor de laatste mooie ontwikkelingen, wisselende exposities, mooie merken, wisselende kaart en meer! Op de vraag of ze nog iets kwijt willen over hun privéleven kijken de twee elkaar lachend aan. 'Privéleven? Wat is dat ?' lacht Lonneke. Aard; 'Dat komt wel weer terug. Wat ik nog wel wil vermelden in de privésfeer is dat ik de liefste vrouw ter wereld heb!' Een mooie quote om mee af te sluiten bij een bedrijf waar je over kunt blijven schrijven en kan blijven fotograferen. Onze tip? Ga hierheen, ga eten, ga drinken, ga loungen, ga vergaderen, ga inspiratie opdoen, ga genieten. Ga en vier het leven! Sint Elisabethstraat 35 Grave - nidum.nl In de aangrenzende bloemenboetiek vind je alles voor groen in huis en op het terras. Van heerlijke kaarsen, bijzondere boeken tot leuke gadgets en handgemaakte kunstbloemen; Je vindt het in Nidum Store. De zelfspelende vleugels van Pianometropool maken Nidum compleet. We hopen je met Nidum en Ovum samen te inspireren op het gebied van al jouw zintuigen. Zien, ruiken, voelen, horen en proeven!

KUNST
Kunst speelt een grote rol in de levens van Lonneke en Aard en dus ook binnen Nidum. De wisselende exposities zijn vrij toegankelijk en kunnen dus door alle bezoekers worden bewonderd. 'Dat vinden wij belangrijk. Kunst zou veel meer in ons leven verweven moeten worden. Het inspireert en dat zou voor iedereen altijd binnen bereik moeten zijn. Wanneer je jezelf omringt met mooie dingen, voel je jezelf ook prettiger. Dat hoeven geen dure merkproducten te zijn, dat kunnen ook kleuren zijn waar jij van houdt. Stoffen waar je blij van wordt of een mooi opgemaakt dessert. Het is in ieder geval ons streven bij Nidum dat je jezelf thuisvoelt en inspiratie op doet om meer kunst te brengen in jouw leven, op wat voor manier dan ook! Nidum is Latijn voor 'nest', we zijn een broedplaats voor inspiratie op gebied van lifestyle, wonen, events en culinair genieten. En jij bent meer dan welkom!'

www.nidum.nl