Land van Cuijk

Lieke & Erik Heijligers

Vita neemt elke editie een kijkje in de keuken van een bijzonder Ondernemersstel. 
Deze keer mogen wij meegluren met Erik en Lieke Verdijk woonachtig in Wanroij, met hun zaak Stil Genoegen in Boxmeer. Hoe combineren zij de zaak met hun vijf kids?


“Stil verlangen, Groot genoegen”

 

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
Lieke: “We hebben elkaar zes jaar geleden, via een gezamenlijke vriendin, leren kennen. Zij dacht dat wij wel eens een klik konden hebben. We hebben nummers uitgewisseld en gingen msn-en. En ineens stond Erik voor de deur. En sindsdien is het raak, die vriendin van ons heeft dat goed ingeschat.

Wat deden jullie toen voor werk?
“Ik zat in de trailerbranche. Ik maakte de trailers transportklaar en liep samen met de klant de order na. Lieke zat in de horeca en runde een restaurant waar verstandelijk beperkte mensen werkte. Ik raakte mijn baan kwijt en toen gingen we eens kritisch kijken naar ons leven.” Lieke vult aan. “Het was echt mijn droom een eigen zaak te beginnen waar ik een stukje liefde voor horeca kon combineren met mijn passie voor huis en inrichting. We kwamen dit pand tegen en ik heb niet geaarzeld. Ik zei ook direct mijn baan op en we sprongen in die droom!”

En kwamen die dromen een beetje uit?
“Het continue bezig zijn met de zaak vind ik echt heerlijk. Op maandag gaan we dikwijls het hele land doorrijden op zoek naar nieuwe merken en producten. We zeggen zelf vaak grappend dat we een Harry Potter winkel hebben; elke keer weer anders. Maar het is nu precies zoals ik het wil. Een mooi evenwicht in food en wonen. De Proef en Beleef Avonden vind ik ook heerlijk om te doen. 
Daarom hebben we het Proeflokaal ook ingericht voor in de winkel. Een uniek concept waar je heerlijk kunt proeven van de lekkernijen die wij verkopen, van hartig tot zoet. De borden waar je van eet en de stoelen waar je op zit, alles is te koop! We gaan langzaam richting voorjaar en dan krijgen we ook een gezellig terras!”

Leek die droom ooit te veranderden in een nachtmerrie?
“Nou, we hebben wel wat tegenslagen gehad. Waterschade en dat uitgerekend een paar weken voor de kerst met als resultaat dat al onze zorgvuldige samengestelde en mooi ingepakte kerstpakketten verloren waren gegaan. En bijna 2 jaar geleden hebben we  brand gehad.
We hadden een kaarsje laten branden in een windlicht. Alles was weg, maar het had nog erger kunnen zijn als een toevallig passerende mevrouw geen alarm had geslagen. Met nieuwe vloeren, potten verf en natuurlijk alles opnieuw inkopen is het binnen een maand tijd weer goed gekomen. Maar wij branden geen kaarsjes meer in de winkel! Dus soms leek het een nachtmerrie maar gelukkig is het gevoel van dromen nog steeds overheersend!”

Hoe ziet jullie doorsnee dag er uit?
Erik lacht: “De wekker gaat om 6.45 dan staan wij met de oudste twee op. De rest blijft dan nog even in bed. Voor hen gaat om 7.10 de wekker, zij gaan de badkamer in en wij zwaaien de oudste uit die met de fiets naar de middelbare school gaan. Dan ontbijten wij met de jongste drie. Ik breng om 8.10 een van de jongens naar school en ik ga dan naar de zaak. Lieke zwaait de andere twee uit die met de fiets naar hun school in Wanroij gaan. Ik ruim op de zaak op en Lieke thuis. ’s Morgens geeft zij vrijwel elke ochtend kleuradvies want een aantal jaren geleden heeft ze zich laten omscholen tot binnenhuisstyliste. Dan werken we allebei in de zaak. Een van ons tot 18.00 uur en de ander gaat wat eerder naar huis om te koken. Dan proberen we met zijn allen te eten. Dan kinderen naar de sport brengen terwijl wij nog meubels uitleveren of aan de boekhouding werken.Tussen 21.00 uur en 21.30 ploffen we op de bank met een filmpje.”

Wat zijn de beste eigenschappen van Erik?
“Erik heeft erg leuke humor. En het feit dat hij helemaal meegegaan is in mijn droom en deze heeft weten om te zetten in onze gezamenlijke droom vind ik fantastisch! Bovendien weet hij wat hij wil en werkt daar kei hard voor. En als vader is hij geduldig en zorgzaam.”

Wat zijn de beste eigenschappen van Lieke?
“Lieke heeft een bewonderswaardige ambitie met een duidelijke blik op de toekomst. Ze heeft de kennis en de kunde van het overbrengen. Bovendien heeft Lieke charisma en een prachtige uitstraling. Ze kan aanwezig zijn zonder iets te zeggen!”

Je vindt Stil Genoegen aan de Steenstraat 104 a in Boxmeer
Volg ze op Facebook of kijk op www.stilgenoegen.nl​