Land van Cuijk

Jamie & Natascha Cox

Vita neemt elke editie een kijkje in de keuken van een bijzonder Ondernemersstel. 
Deze keer mogen wij meegluren met Jamie en Natascha Cox woonachtig in Boxmeer, met hun zaak Cox Groente & Fruit.


Over raapstelen en lange dagen


Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
Natascha straalt: “Acht jaar geleden op het strand van Scheveningen.” Jamie vult aan: ”We lachten naar elkaar en het was liefde op het eerste gezicht. Ik wist het meteen: Dat is ze! Dat wordt mijn vrouw!”

Wat deden jullie toen voor werk?
“Ik werkte toen al in het bedrijf samen met ons pap in de oude winkel aan de Steenstraat,” vertelt Jamie.Natascha studeerde psychologie aan de universiteit van Leiden. In de avonduren werkte zij als PGB- hulp met kinderen met gedragsproblemen.“Nadat we elkaar ongeveer een jaar kenden, begon Natascha mee te helpen op de markt in de weekenden dat ze bij mij was, want ze woonde toen in Den Haag. Dat was erg gezellig, want dat was tegelijkertijd een manier om meer in elkaars buurt te zijn.”Natascha: “Na afronding van mijn studie klinische psychologie, ben ik verhuisd naar Brabant om samen te gaan wonen met Jamie. Vrij snel had ik een baan als verslavingspsycholoog in Venlo voor 32 uur per week.  Toen kwam er een plekje vrij in Boxmeer om daar samen met de algemene psychiatrie een stukje van de verslavingszorg op te zetten. Natuurlijk stond ik vooraan in de rij en gelukkig ben ik toen ook gekozen voor deze plek, dat scheelde immers een hoop reistijd. Het lukte me toen ook beter om mijn baan te combineren met de werkzaamheden thuis, want we waren toen ons nieuwe pand aan het bouwen en daar komt een heel hoop geregel bij kijken.”
Hoe dachten jullie toen over de toekomst?

“Onze dromen voor de toekomst waren al vrij snel uitgestippeld. Samen wonen, trouwen en een leuk gezin! Ik zou als parttime psycholoog aan de slag gaan en de zorg voor het gezin op me nemen en Jamie zou zich op het bedrijf richten met mijn hulp achter de schermen.”

Lijkt dat op hoe het nu is?
“Haha, nee niet echt.  Toen de winkel verhuisde naar de nieuwe locatie aan de Beugenseweg en het steeds maar drukker en drukker werd, kon ik mijn baan als psycholoog steeds moeilijker combineren met het werk in het bedrijf. In 2011 besloot ik samen met Jamie en mijn schoonvader 
Chris om mijn baan volledig op te geven en in de VOF te stappen.” Jamie: “We zijn nog steeds erg blij met deze keuze, zeker omdat het alleen maar drukker aan het worden is. 
We zijn zowel privé als zakelijk een topteam.”Dan kijken de twee ineens serieus.  De droom om een gezin te stichten is verdrietig genoeg nog steeds niet uitgekomen. Al vier jaar lang zitten zij in de medische molen om hun kinderwens in vervulling te laten gaan. Meerdere IVF- en ICSI- pogingen zijn tot hun grote verdriet en frustratie mislukt.“Tsja, dat hadden we voor een paar jaar terug niet verwacht, dat het zo zou lopen. We zijn toch erg gelukkig en positief ingesteld en proberen de hoop niet te verliezen,” zegt Natascha.

Hoe ziet een doorsnee dag er bij jullie uit?
“Tussen 05:30 en 06:00 uur staan we op. Jamie neemt dan plaats aan de ontbijttafel en begint al snel te bellen met de commissionair op de veiling, om alle inkopen voor te bereiden.” Jamie: ”Natascha maakt het ontbijt klaar enzorgt iedere dag voor een vers sapje voor onderweg. 

Wat is jullie lievelings- groente en/of fruit?
Jamie: “Ik ben dol op verse spinazie en van die grote zoete navelsinaasappels.”
Natascha: “Ik vind raapstelen heerlijk. Lekker rauw door de stamppot. Reine Claude pruimen en paraguaya’s behoren ook tot mijn favorieten. Maar waar je me echt altijd voor kunt wakker maken zijn Hollandse aardbeien met stiekem een klein toefje slagroom.“

Wat vind jij de beste eigenschappen van Jamie?
“Ik vind Jamie heel lief, betrouwbaar en erg betrokken. Knap vind ik dat Jamie het werken in het bedrijf op de meeste dagen echt als hobby ziet. Jamie is een harde werker en klaagt zelden. De ruimte die hij mij geeft om mijn eigen ideeën en plannen uit te voeren in de winkel, vind ik fantastisch! Een betere man dan Jamie kan ik me niet wensen. En hij is nog knap ook!”

Wat vind jij mooi aan Natascha?
“Ik vind het mooi dat Natascha altijd zo positief is en zoveel doorzettingsvermogen heeft. Ze straalt rust uit en is heel stressbestendig. Dat ze ondanks onze lange werkdagen ook zorgt voor een gezellig thuis en werkelijk alles tot aan jam, pindakaas, sapjes, taarten enzovoort zelf bereid, vind ik geweldig.  Mijn vrouw is mooi, lief, altijd vrolijk en met een prachtige lach.”

Je vindt Cox Groente & Fruit aan de Beugenseweg 61a in Boxmeer
Volg ze op Facebook of kijk op www.coxboxmeer.nl