Land van Cuijk

Bart & Dorett, Harry & Anky

Deze keer niet één, maar twee Ondernemersstellen. Harry en Anky van der Kinderen en Bart en Dorett Wijnhoven. Samen hebben zij maar liefst vier bedrijven en vier kinderen.
Vraag jij je af hoe zij dit allemaal combineren? Lees dan snel verder!


Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
‘Wij werkten met zijn drieën bij hetzelfde recreatiebedrijf,’ vertelt Anky doelend op de heren en zichzelf. ‘We hadden altijd al een goede klik en hoe langer we samenwerkten hoe meer we doorhadden hoe goed we elkaar aanvulden en hoezeer onze dromen op elkaar lijken. Toen we Dorett leerden kennen was het helemaal een match van idealen!’ Het uiteindelijke doel van de vier enthousiastelingen is een recreatieplek te creëren waar toerisme en horeca samensmelten. En waar jongeren met een beperking terecht kunnen om een plaats in de maatschappij te kunnen krijgen.

Waarom een leerbedrijf voor jongeren met een beperking?
‘Wij hebben de juiste combi in huis om mensen echt wat te kunnen bieden. Dorett is educatief, Bart sportief,  Harry heeft een achtergrond in de zorg en ik heb commerciële economie gestudeerd.
We hebben dezelfde drijfveer en ieder een eigen kracht’, aldus Anky.

Maar jullie begonnen met een bruine kroeg?
‘Ja, uT Fust is als hobby begonnen. Ik zag de advertentie in de krant en kende de plek. Het is een gezellige bruine kroeg met onder andere leuke dartteams. Hier bieden wij ook letterlijk en 
figuurlijk een podium voor regionaal talent in de vorm van The Battle of the Bands. Dat doen we nu voor de derde keer en dat is echt ontzettend gaaf om op te zetten. De winnaars spelen op de kermis en krijgen nog een gig en een geldbedrag afhankelijk van het aantal bezoekers,’ vertelt Harry.

Toen kwam er een multi functioneel centrum?
Bart lacht: ‘Ja klopt, omdat toen Plein 27 zonder uitbater kwam te zitten. Maashees is een ontzettend leuk dorp. Op donderdag is het hier bijvoorbeeld echt supergezellig. Het barst van de 
verenigingen en clubs. Hier komen de kleine Bliekertjes van 7 dansen en de ouderen van 90 yoga volgen. Die afwisseling sprak ons allemaal aan en we hoopten hiermee al dichter bij ons doel te komen. Het wordt momenteel compleet gerenoveerd. We hopen medio oktober weer open te kunnen gaan en onze gasten nog meer mogelijkheden te kunnen bieden. We hebben nog plek, bijvoorbeeld op de vrijdag en mensen kunnen altijd binnenwandelen om te overleggen. We spelen graag in op de behoeftes van onze gasten. logisch vinden wij, waarom zitten we hier anders? Binnenkort gaan we daarom bijvoorbeeld ook gezellig met rommelmarkten beginnen. 

En toen verveelden jullie je?
‘Haha, nou nee hoor!’ verduidelijkt Dorett. ‘Maar we waren nog op zoek naar een pand voor onze visie. We hadden een boerderij op het oog, maar die werd het helaas net niet. Toen kwamen we met Restaurant de Overbeek in aanraking. Een ruim restaurant met veel extra mogelijkheden. Hier gaan we onze dromen en doelen verwezenlijken. Er zit veel grond bij voor bijvoorbeeld een uitbreiding van de speeltuin, camping, hotel en een winkeltje. De winkel hebben we onlangs geopend en is 8 maanden in het jaar geopend en heet ‘Boerariteiten’. Hier verkopen we streek-gebonden lekkernijen en snuisterijtjes. In het restaurant hebben we naast de kaart ook het Bourgondisch Rondje, dit is een proeverij van meerdere gangen, die je echt doen kennismaken met onze streek. We hebben veel lokale en regionale leveranciers waar we erg trots op zijn. Zoals Lindeboom, de Theemuts, Bakkerij ‘t Kroontje en Verdaasdonk. Naast de kwaliteit in het restaurant waarborgen kunnen we hier bouwen aan onze droom.’

En dan kun je ook nog racen bij jullie?
‘Ja, klopt we hebben ook nog buggy’s te huur. Hiervoor hebben we diverse arrangementen. Dan ga je lekker toeren met je buggy door onze mooie omgeving,  in een fietstrein waar je met 40 man in kan of juist door de blubber crossen met een jeep. Met een uitgebreide barbecue erbij. Alles kan! Ook hier geldt we luisteren graag naar onze gasten! Hou ons vooral in de gaten want wie weet wat er nog op ons pad komt!’

Over Bart
Bart is de verkoper van het stel. Hij kletst de oren van je kop, maar daar bereikt hij ook altijd wat mee. Hij is ook een echte familieman, een superpapa vol gekkigheid.Bart zie je altijd met zijn telefoon en is dan met name druk met Social Media. Mooi want daar zijn wij alledrie minder goed in.

Over Harry
Harry is een Zeeuws Vlaming die de gasten graag eens iets anders wil voorschotelen. Hij kan onwijs goed koken, dat vinden wij en de gasten gelukkig ook. Harry is altijd aan het flauwekullen, behalve in de keuken dan gaat de knop om. Hij houdt niet van kleuren binnen de lijntjes. Lef hebben is zijn motto en is hij blij met de genomen stappen waardoor hij o.a. met zijn kinderen binnen hetzelfde bedrijf kan werken.

Over Dorett
Dorett is de benjamin van het stel. Letterlijk en figuurlijk. De jongste en met de minst leidinggevende ervaring. Dorett komt uit het onderwijs en is sociaal en leergierig, gelukkig pakt ze dingen daarom snel op. De planning van de buggy’s en de sporthal bijvoorbeeld gaat haar goed af. Bovendien mogen mensen haar allemaal direct. Logisch, want ze is ook een schat. En met haar goede planning hebben we allemaal veel tijd voor de kinderen!

Over Anky
Anky is de lijm. De controle over alles. Ze is de regelneef die alles exact weet. Zonder haar zou iedereen waarschijnlijk doelloos ronddolen. Ze kan overkomen als een kei harde zakenvrouw die altijd vier stappen verder is dan de rest.Maar eigenlijk is ze een ontzettende lieverd, creatief en sociaal. Dat weten wij en haar meiden als geen ander! Bij Anky is het niet vierkant of rond, het is ovaal!

Monseigneur Geurtsstraat 27 - Maashees - www.plein27.nl