'Manege met superlieve paarden'

Als junioredacteur ga ik elke editie op zoek naar de mooiste of leukste plekjes waar je als tiener in het Land van Cuijk terecht kan. Deze keer was ik de hele dag te gast bij Equicentrum Sprong Vooruit. Ik was vroeg opgestaan en had mijn warmste kleding aangetrokken. Toen we aankwamen stond Yara op mij te wachten. Ik ken haar van school en dansen en het was erg leuk om te horen met hoeveel plezier zij vertelde over de paarden.

Ik kreeg een hele uitgebreide rondleiding door de stallen. Ik heb enorm veel paarden gezien, sommige waren heel groot dat noemen ze dan Friese paarden. Maar er was ook een heel klein lief wit paardje, dit was een circuspaardje wat hele gave kunstjes kon. En zelfs het paard van Sinterklaas staat hier in de stal. Er was iets nieuws in de manege te beleven namelijk ukkierijden. Dit is voor de allerkleinsten die nog te jong zij voor les. Dat was echt lief om te zien en de kleintjes vonden het fantastisch om te helpen met borstelen. Yara en ik mochten bijna voltige rijden. Ik had daar nog nooit van gehoord, maar het is een soort turnen op je paard. Dat klinkt eng maar het was echt supergaaf om te doen. Ik ben zelfs met een koprol van het paard afgegaan! Na het rijden was het tijd om flink te helpen, stallen uitmesten en ophooien. Dat was ook leuk en Yara en Rens vertelde dat iedereen meehelpt hier en dat dit super leuk is voor de sfeer.

Er komen hier veel kinderen, maar ook volwassen en ook mensen en kids met een beperking. Ik vind dit daarom de fijnste plek van het Land van Cuijk. Want er is écht ruimte voor iedereen. De paarden worden goed verzorgd en maken geen onderscheid ze houden van de aandacht die ze hier krijgen! Ik heb deze dag heel veel geleerd over paarden, maar ook dat ze hier lekkere lunch hebben, dat het eigenlijk gek genoeg leuk is om poep op te ruimen en dat het allemaal bij elkaar juist zo ontzettend leuk maakt maar ook heel vermoeiend!

Groetjes Ella

Meer weten over deze mooie manege?