Knuffelen is het beste medicijn!

Sira’s favoriete plekje; Mani Padme
 
Mama en ik hadden een tijdje geleden besloten om een keer samen iets leuks te gaan doen.
We wisten niet zo goed wat. Mama wilde iets doen wat we nooit zouden vergeten. Op een dag kwam mama heel blij thuis en zei: ‘Sira, ik heb iets gevonden wat jij hopelijk heel leuk vindt. Namelijk een workshop Massage!’ Ik wist niet zo goed wat ik me daarbij voor moest stellen en wie dan wat moest doen. Maar mama zei al snel dat ze mij dan ging masseren omdat ik ook zo van knuffelen hou. Ik vond dat echt wel een leuk idee. Ik vond het ook wel een klein beetje gek en spannend. Mijn grote zus Ella was wel een beetje jaloers omdat die dat ook wel zou willen omdat ze best wel eens last heeft van haar nek als ze langs gedanst heeft. En Chris wilde wel een voetmassage zei hij, maar mama ging lekker alleen met mij!

Toen we daar aan kwamen was er een hele lieve mevrouw die stelde zich voor als Kitty.
Even later kwam er nog een moeder met haar zoon. We deden eerst een spelletje om elkaar een beetje te leren kennen. We mochten op de grond op een matje liggen en Kitty vertelde onze moeders hoe ze ons moesten masseren. Dat kon gewoon met ons kleren aan, want dat voelde hetzelfde. Ik vond het best wel lastig om helemaal nergens aan te denken, om echt te ontspannen, zo heet dat. Maar toen dat toch lukte en ik mijn ogen dicht had was dat net alsof ik droomde. Toen we gingen lunchen had ik ook het gevoel alsof ik lekker geslapen had. Ik mocht buiten op de trampoline en ook nog een snoepje na mijn brood. Na de lunch gingen we weer verder. Toen masseerde mama mijn voeten met warme olie die superlekker rook. Ik zou bijna nooit meer mijn voeten wassen ;)

Ik vond het ook knap van mama dat ze het goed kon onthouden, maar mama was toch blij dat ze het uiteindelijk in een mapje mee kreeg wat ze had geleerd. Ze kreeg ook een diploma. Ik was echt trots op mama en mama ook op mij zei ze. Dat vond ik wel gek, want ik had niks gedaan. Maar mama zei dat ontspannen ook inspannend kan zijn. Nu masseert mama mij nog wel eens voor ik ga slapen en dan kan ik beter in slaap vallen.
Ik zou alle mama’s en papa’s wel naar Kitty sturen omdat masseren bijna net zo lekker is als knuffelen. En knuffelen is het beste medicijn tegen alles zegt mijn oma altijd.

Meer weten over Kitty en Mani padme?